Momentos – Marturii nunta si cabina foto | 6 pasi in crearea listei de invitati
51602
post-template-default,single,single-post,postid-51602,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-2.1,vertical_menu_enabled, vertical_menu_width_290,smooth_scroll,side_menu_slide_from_right,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

6 pasi in crearea listei de invitati

6 pasi in crearea listei de invitati

Exista mai multe aspecte in planificarea unei nunti si de multe ori procesul poate fi stresant, mai ales atunci cand altii vor sa iti ofere opiniile lor. Un mod de planificare care poate provoca certuri si discutii contradictorii este lista de invitati. Este important sa iei in considerare sentimentele celorlalte persoane pentru a evita discutii neplacute cu familia ta si cu a viitorului partener. Chiar daca vei platiti pentru nunta, stai la discutii cu partenerul, cu parinti tai si ai acestuia pentru stabilirea intregului demers. In cele din urma, decizia este a voastra. Ia in considerare urmatoarele lucruri cand vei face lista cu invitatii la nunta.

 

  1. Decide-te cu privire la numarul de invitati (in primul rand in functie de locatia nuntii) si impartiti totul pe jumatate astfel incat ambele parti ale familiei sa aiba acelasi numar de persoane de invitat. Puteti imparti apoi cele doua grupuri in jumatate astfel incat parintii au un cont propriu in afara de al vostru, sau puteti lucra impreuna. Stabilirea unui numar dinainte va va ajuta sa evitati eliminarea multor persoane de pe lista.
  2. Stabileste o ierarhie atunci cand alegi persoanele pentru nunta ta. Evident, membrii familiei sunt pe primul loc, urmati de prietenii apropiati si in final de cunostinte. Daca exista situatii in care un prieten a facut parte din viata ta mai mult decat o ruda, atunci si acest lucru trebuie luat in considerare.
  3. Hotaraste cateva reguli cu privire la lista de invitati si asigura-te ca si sotul si parintii vor intelege si respecta cu sinceritate acest lucru. De exemplu poti cere ca numai membrii familiei apropiati sa fie invitati si nu sa iti pierzi timpul cu cei cu care nu mai tineti legatura.
  4. Stabileste daca vei invita copii. In multe cazuri cuplurile aleg sa nu invite si copii la nunta de teama ca vor face galagie in timpul ceremoniei sau ca vor provoca un haos la receptie. Altii simt ca nu pot face o nunta sau un eveniment de familie fara ca acestia sa faca parte. O alta optiune este de a avea copii doar la receptie. Intelege ca multe persoane nu doresc sa participe fara copii lor.
  5. Sa presupunem ca 20 la suta din invitati nu vor putea participa la nunta. Din acest motiv va trebui sa creezi o lista de rezerva cu persoane pe care le poti invita in locul lor. Aceasta lista, asadar, ar trebui sa fie prioritara caci s-ar putea sa fie necesar sa alegi de pe ea invitatii. De exemplu, daca un oaspete de pe lista parintilor miresei nu poate participa la nunta, atunci alta persoana de pe lista lor ar trebui sa fie invitata.
  6. Stabileste o data la care persoanele de rezerva trebuie invitati. Nu vrei sa-i inviti in ultimul minut. La a doua tura de invitatii cere-le sa iti trimita si un raspuns.